Skoči na vsebino

GA4

td marketing od leta 2012

Kaj je GA4

Google Analytics 4 (GA4) je prenovljena različica platforme Google Analytics, ki omogoča sledenje in analizo obiskovalcev na spletnih mestih ter aplikacijah. GA4 je nadgradnja prejšnje različice Google Analytics Universal Analytics (UA) in uvaja nekaj novih funkcionalnosti in izboljšav.

Glavne značilnosti Google Analytics 4 so:

  • Dogodkovno sledenje: GA4 temelji na dogodkovnem sledenju, kar pomeni, da lahko sledite vsem interakcijam uporabnikov na vašem spletnem mestu ali v aplikaciji, ne samo običajnim stranicam in ciljem. To omogoča bolj podrobno analizo uporabniškega vedenja.
  • Preusmeritve med napravami: GA4 omogoča sledenje uporabnikom, ko prehajajo med različnimi napravami, kot so računalniki, tablice in mobilni telefoni. To je koristno za razumevanje celotne poti stranke in njihove interakcije na različnih napravah.
  • Napredna analitika v realnem času: GA4 vključuje izboljšano funkcionalnost realnočasovne analitike, ki omogoča sledenje trenutnih dogodkov in analizo uporabniškega vedenja v realnem času. To vam omogoča hitro spremljanje učinkovitosti marketinških kampanj ali akcij.
  • Napredna umetna inteligenca: GA4 uporablja napredne algoritme umetne inteligence za boljše razumevanje podatkov in samodejno generiranje analitičnih poročil. To pomaga pri odkrivanju pomembnih vzorcev, segmentiranju občinstva in priporočilih za izboljšanje marketinških kampanj.
  • Integracija s platformami Google Ads: GA4 omogoča povezovanje s platformo Google Ads, kar omogoča boljšo sledljivost in analizo učinkovitosti oglaševalskih kampanj. Lahko ustvarite cilje in ciljne skupine na podlagi podatkov iz GA4.


Pomembno je omeniti, da GA4 in UA obstajata vzporedno, zato lahko uporabniki še vedno uporabljajo prejšnjo različico Google Analytics. Vendar pa Google spodbuja prehod na GA4, saj bo ta postala primarna platforma za spletno analitiko v prihodnosti.

Kje lahko pomagam

Moje storitve

Strategije in svetovanje

Plug and play strategije, ki delujejo. Strateško svetovanje v Digitalnem marketingu.

Spletno oglaševanje

Google in Meta Ads. Celotno oglaševanje z možnostjo dobave vsega materiala ( vsebina in grafika ).

Razvoj spletnih mest

Napredne spletne rešitve, katerih je glavni cilj visoka konverzija.

Analiza

Analiziram uspešnost dosedanjega Digitalnega oglaševanja.

Izpostavljen projekt

Spletna trgovina z naprednim sistemom in kalkulacijo

Želja naročnika je bila enostavna. Želim, da lahko uporabnik naroči svoj izdelek do 1 cm natančno, prejme točno ceno – in takoj opravi nakup!

td marketing

Brezplačna ura svetovanja

Imate problem, pa ne veste kje začeti? Nudim uro svojega časa, da lahko skupaj ugotovimo kje imate priložnosti za izboljšave.